Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Posun v prípade utopených sestričiek (†3,†6) v aquaparku: Padlo prvé obvinenie

Deti sa pred nešťastím hrali v tomto bazéne
Deti sa pred nešťastím hrali v tomto bazéne (Zdroj: Aquapark Senec)

BRATISLAVA – Tragédia, ktorá sa začiatkom septembra odohrala v obľúbenom seneckom aquaparku, má už zrejme svojich vinníkov. Sestry Asma (†3) a Maryan (†6) z Kuvajtu sa utopili počas kúpania v detskom bazéne, keď prepadli cez múrik do vyše metrovej vody. V čase nešťastia na mieste neboli rodičia dievčatiek ani plavčíci, ktorí vtedy hliadkovali pri inom bazéne. Podľa Tv Markíza už polícia v smutnom prípade vzniesla prvé obvinenie.

 

Dva mesiace po tragédii, došlo v prípade utopenia kuvajtských sestričiek v Senci k posunu. Polícia podľa medializovaných informácií obvinila rodičov, ktorí v čase nešťastia sedeli v bufete vzdialenom asi 15 metrov od bazéna, kde sestry prišli o život. Včasnú pomoc nevedeli dievčatkám poskytnúť ani plavčíci, ktorí v tom čase hliadkovali pri inom bazéne, tí však zatiaľ obvinení neboli.

Nešťastie sa odohralo 4. septembra tohto roku, keď rodina z Kuvajtu počas návštevy Slovenska trávila čas v seneckom aquaparku. Dve z ich dcér sa v osudný deň hrali v plytkom detskom bazéne, ktorý od hlbokej vody delí múrik. Staršia Maryan počas kúpania cez múrik prepadla a začala sa topiť v asi 117-centimetrovej vode. Mladšia chcela topiacej sa sestre pomôcť a do hĺbky za ňou skočila.

Dievčatká sa tak začali topiť obe. Zúfalé deti volajúce o pomoc však rodičia, ktorí sedeli v neďalekom bufete, nepočuli. K sestrám sa včas nedostali ani plavčíci a život do nehybných telíčok sa nepodarilo navrátiť ani privolaným záchranárom, ktorí ich oživovali takmer hodinu. Obvinenie, ktoré padlo na rodičov komplikuje skutočnosť, že rodina sa po nešťastí vrátila do rodného Kuvajtu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu