Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smrť Asmy (†3) a Maryan (†6): Rodičia v bufete a plavčíci pri inom bazéne!

Dievčatká sa mali utopiť v tomto bazéne Zobraziť galériu (2)
Dievčatká sa mali utopiť v tomto bazéne (Zdroj: Aquapark Senec)

SENEC – Obrovská tragédia, ktorá postihla rodinu z Kuvajtu počas návštevy Slovenska, sa vôbec nemusela stať. Zatiaľ čo dievčatká Asma (†3) a Maryan (†6) bojovali o život v hlbokej vode, ich rodičia sedeli v bufete a plavčíci hliadkovali pri inom bazéne! Keď ich na topiace sa deti upozornili návštevníci, bolo už neskoro.

K hroznej tragédii došlo v utorok medzi 18:35 a 18:55 v obľúbenom seneckom aquaparku, kde rodina z Kuvajtu trávila voľné chvíle počas návštevy Slovenska. Dve z dcér Asama a Maryan sa v osudný večer hrali v plytkom detskom bazéne, ktorý je od plaveckého oddelený malým múrikom.

Podľa Tv Markízy zrejme nešťastnou náhodou staršia z nich cez múrik do hlbokého bazéna prepadla a mladšia Asma v snahe pomôcť sestričke skočila za ňou. V 117-centimetrovej vode sa tak začali topiť obe. Dievčatká zúfalo volajúce o pomoc však rodičia, ktorí sedeli už dve hodiny v asi 15 metrov vzdialenom bufete, nepočuli.

 

Tu došlo k nešťastiu. Plavčíci mali v tom čase hliadkovať v krytej časti bazéna
Zobraziť galériu (2)
Tu došlo k nešťastiu. Plavčíci mali v tom čase hliadkovať v krytej časti bazéna  (Zdroj: Aquapark Senec)

 

Neskoro sa k deťom dostali aj plavčíci, ktorí podľa denníka SME v tom čase hliadkovali pri inom bazéne. Keď k miestu nešťastia dorazili, jedno z dievčatiek už oživoval neznámy muž a druhé otec. V záchrane o život tak pokračovali plavčíci do momentu, kým na miesto dorazili záchranári. Tí nehybné telíčka oživovali ešte hodinu, no bohužiaľ neúspešne.

Kde boli v čase tragédie rodičia a plavčíci, a prečo neboli pri deťoch včas, teraz vyšetruje polícia. Tá má k dispozícii aj videozáznamy z kamier, ktoré celé nešťastie zachytili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu