Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Opitý mladík so zákazom šoférovania nabúral do stromu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV - Opitý 24-ročný vodič auta Daewoo Matiz, ktorý viezol troch ďalších mladých ľudí, v sobotu v noci na ceste medzi obcami Kokošovce a Dulová Ves (okres Prešov) nezvládol riadenie, zišiel z cesty vpravo a narazil do stromu vedľa cesty.

Udalosť sa stala o 1:35 v smere od Dulovej Vsi približne 200 metrov pred Kokošovcami. Ako informoval hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik, vodič utrpel zranenia s dobou liečenia asi štyri týždne, 16-ročná spolujazdkyňa sa bude zo zranení liečiť viac ako 6 týždňov, ďalší 22-ročný muž asi 14 dní a 24 ročný spolujazdec asi 7 dní. Dychovou skúškou u vodiča namerali 2,4 promile alkoholu. "Lustráciou v evidencii vodičov policajti zároveň zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," dodal Džobanik. Na vozidle vznikla škoda najmenej 3 tisíc eur. Prešovský vyšetrovateľ obvinil vodiča z prečinov ublíženia na zdraví, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Skončil v cele policajného zaistenia a zároveň bol naňho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Na tom istom úseku cesty zastavili policajti ani nie po hodine a pol od nehody ďalšieho vodiča, ktorý viedol auto pod vplyvom alkoholu.Tento 29-ročný Prešovčan šoféroval asi o 3:00 v smere od obce Kokošovce na obec Dulovú Ves Škodu Felícia. Pri cestnej kontrole mu dychovou skúškou namerali 2,56 promile alkoholu. Policajti vodiča zadržali, predviedli na policajné oddelenie a po vznesení obvinenia bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu