Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obchod desaťročia: Miliardár Hoffmann predal Poštovú banku J&T!

Poštová Banka
Poštová Banka

Bratislava – Miliardár Hoffmann sa po mesiacoch obchodných rokovaní môže tešiť zo skvelého biznisu. Údajne si „ťapol“ so skupinou J&T a chystá sa im predať veľkú časť akcií Poštovej banky. Podiel J&T by sa podľa dnešných Hospodárskych novín mohol zvýšiť na 75 až 80 percent. Megatransakcia na slovenské pomery by mala byť vo výške viac ako 900 miliónov eur.

Už teraz má skupina J&T v banke takmer desatinový podiel, o jeho zvýšení rokujú s majiteľom skupiny Istrokapitál Hoffmannom od októbra minulého roka. Veľkú časť akcií banky síce získajú, avšak pod podmienkou, že Hoffmann bude mať pod kontrolou manažment banky až do roku 2015 a bude aj naďalej šéfovať dozornej rade Poštovej banky.

Hoffmann sa v minulom roku v jednomz rozhovorov vyjadril, že si banku cení na viac ako miliardu eur. Na konto mu tak pribudne obrovská suma. O tom, že je s obchodom desaťročia spokojný odkázal prostredníctvom svojej mediálnej poradkyne Heleny Hupkovej: „Pán Hoffmann je s obchodom veľmi spokojný, k podrobnostiam sa zatiaľ nevyjadruje“. Celú transakciu totižto musí povoliť Národná banka Slovenska.

Podľa našich informácií je Hoffmann na výsledky banky patrične hrdý. Keď v roku 2000 do banky vstupoval mal Istrokapitál nepatrný ani nie 10 percentný podiel. Počas rokov sa mu ho podarilo zvýšiť až na 95 percent, najmä vďaka šikovnému manévru, keď v roku 2007 počas ficovej vlády odkúpil od štátnej Slovenskej konsolidačnej jej podiel. Poštová banka sa z malej lokálnej banky ako jediná slovenská banka dostala do prvej päťky najväčších slovenských bánk. Niet sa čo čudovať, že po nej finanční žraloci z J&T už dlhšie pokukovali.

Čo bude robiť Hoffmann s miliónmi

Podľa našich informácií chce Hoffmann so zinkasovanými miliónmi financovať svoje projekty. V minulosti hovoril o chemickom holdingu, developerských projektoch a známe je aj jeho financovanie lieku proti Alzheimerovi. Otvorená je vraj aj ponuka zo strany J&T, aby sa stal spolumajiteľom tejto skupiny.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu