Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ČSA rušia lety z Bratislavy: Majú požičaných slovenských pilotov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - České aerolínie (ČSA) sa rozhodli zrušiť pravidelné lety z Bratislavy a pozastavia aj celú leteckú prevádzku do Popradu a Žiliny. "Spoločnosť sa k tomuto kroku rozhodla na základe prepadu záujmu slovenských cestujúcich tieto spojenia využívať a prepadu rezervácií na prvý štvrťrok budúceho roka," vysvetľuje hovorkyňa aerolínií Hana Hejsková.

Podľa našich informácií došlo k zrušeniu dnešných letov do zahraničných destinácií ako Paríž, Amsterdam a Larnaca aj preto, lebo sme českým aerolinkám požičali slovenských pilotov, ktorí majú vypomôcť so zabezpečením dostatočnej kapacity na pravidelných linkách z Prahy. Piloti ČSA sú totiž stále v štrajkovej pohotovosti. Do spomínaných miest sa preto s najväčšou pravdepodobnosťou nebude dať zakúpiť letenku počas celého zimného obdobia.

Priznala to aj hovorkyňa Hejsková. "Je to krok, ktorým ČSA reagujú na vývoj trhu a nastupujúcej kríze v Európe," dodala. Pozastavenie letovej prevádzky do Popradu a Žiliny spoločnosť avizovala už v novembri.

Aj napriek zrušeniu väčšiny liniek sa ČSA rozhodli zostať na slovenskom trhu, a to v prípade letov do metropoly východu krajiny. "Operovanie do Košíc bude pokračovať podľa aktuálneho zimného letového poriadku," konštatuje Hejsková. Túto pravidelnú linku dopravca prevádzkuje sedem dní v týždni.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu