Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po údajných troch úplatkoch policajt už nie je policajt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Policajta z Okresného dopravného inšpektorátu v Spišskej Novej Vsi už videli v mieste jeho bydliska. Minulý štvrtok ho pritom na jeho pracovisku zadržali pre údajné trojnásobné prijatie úplatku.

Sudca ho však nevzal do väzby. Náš zdroj blízky polícii tvrdí, že dôkazy voči Petrovi Z. nie sú práve najsilnejšie. V polícii však už nepracuje.

„Ako je možné, že behá po slobode? Môže predsa ovplyvňovať svedkov. Alebo žeby tie jeho skutky neboli až také vážne?,“ pýta sa obyvateľ Spišskej Novej Vsi, ktorý Petra Z. zoči-voči stretol.

Policajt je naozaj na slobode, čo potvrdila aj hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kujdáková. „Sudca prijal písomný sľub obvineného, že bude plniť pokyny orgánov činných v trestnom konaní. Väzbu nahradil primeranými obmedzeniami."

Na svoje pracovisko sa však vráti už len si pobaliť svoje veci. „Riaditeľka KR PZ v Košiciach ho v pondelok dočasne pozbavila výkonu štátnej služby,“ tvrdí košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Náš zdroj, blízky polícii tvrdí, že vyšetrovatelia zo Sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva majú voči Petrovi Z. slabé dôkazy. „Všetko je vraj postavené na výpovedi jediného svedka. Zrejme aj preto sudca rozhodol tak, ako rozhodol.“

Ako to naozaj je, sa dozvieme až po skončení vyšetrovania. Kolegovia však považovali obvineného policajta za férového muža.

„Aspoň že ho dôstojne odviedli. Nezaslúžil by si, aby ho spútavali na zemi,“ tvrdí náš zdroj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu