Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Skorumpovaný policajt, doma mu našli 4 milióny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KARLOVY VARY - Pracoval na oddelení cudzineckej polície. Mal na starosti legalizovanie pobytu cudzincov, väčšinou Vietnamcov, na území Česka. Do svojej práce však Radek Kocáb chodil rád, urobil si z nej zlatú baňu!

Z kontroly na oddelení vyplynulo, že celkovo v 114 prípadoch riadne neskontroloval všetky náležitosti spojené s udeľovanie pobytov. Za "vybavenie" žiadosti si pýtal až 3 tisíc eur.

Pri jeho zatknutí vykonali policajti domovú prehliadku. V byte našli Kocábovi neuveriteľné 4 milióny korún v hotovosti. Podľa obžaloby jeho vinu dokazovali najmä zápisy z kontrol z oddelenia cudzineckej polície a svedecké výpovede dvoch ľudí, ktorí na súde vystupovali v utajení.

Obžaloba požadovala štvorročný trest, prepadnutie peňazí a zákaz činnosti. Naopak obhajoba požadovala oslobodenie v plnom rozsahu a argumentovala tým, že svedectvo o úplatkoch boli len z druhej ruky a žiadny dôkaz o prevzatí peňazí za legalizáciu pobytu obžaloba nepredložila.

Súdne pojednávanie sa ťahalo tri roky, pretože niekoľko svedkov, vietnamských občanov, sa na súd nedostavilo, alebo sa ich nepodarilo dohľadať. Mnohí z nich zrejme odcestovali späť do Vietnamu.

Karlovarský okresný súd napokon dnes potrestal Kocába štyrmi rokmi nepodmienečne. Kocáb sa na mieste odvolal, prokurátor si nechal lehotu na rozmyslenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu