Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

ĽS-HZDS žiada Prokopoviča a vládu pozastaviť privatizáciu letísk

BRATISLAVA - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) vyzýva ministra dopravy Pavla Prokopoviča a vládu, aby pozastavili konečné rozhodnutie o privatizácii letísk v Bratislave a v Košiciach."Ako sme už neraz upozorňovali - tender na výber vlastníka 66-percentného balíka akcií oboch letísk zanechal viacero neobjasnených skutočností a vyvoláva oprávnené obavy o budúci rozvoj leteckej dopravy na Slovensku," konštatuje vo vyhlásení ústredná tajomníčka ĽS-HZDS Zdenka Kramplová.

ĽS-HZDS upozorňuje na viaceré nejasnosti, ktoré tender sprevádzali. Medzi iným je prekvapujúca už skutočnosť, že napriek prvoradému významu ceny pri predaji majoritného podielu v letiskách "sa s veľkou pravdepodobnosťou víťazom tendra nestáva uchádzač, ktorý dal najvýhodnejšiu cenovú ponuku".

Pochybnosti potom vyvoláva prepojenie Letiska Milana Rastislava Štefánika s konzorciom, v ktorom dôležité postavenie zastáva konkurenčné letisko vo Viedni. Zmena charakteru Bratislavy na priestor pre nízkonákladovú leteckú dopravu je pre ĽS-HZDS absolútne neprijateľná. Slovenská republika potrebuje vlastného leteckého prepravcu, ako aj zodpovedného prevádzkovateľa nákladnej leteckej dopravy. Riešenie podporované privatizačným poradcom tomu nezodpovedá, tvrdí vo vyhlásení Kramplová.

Za možné východisko zo súčasnej neprehľadnej situácie považuje ĽS-HZDS zrušenie tendra. Konečné riešenie by sa tak mohlo stať predmetom zodpovedného rozhodnutia vlády, ktorá vzíde z jesenných parlamentných volieb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu