Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Strana Smer nesúhlasí s podmienkami privatizácie letísk

BRATISLAVA - Ak vláda SR sprivatizuje bratislavské a košické letisko za súčasných podmienok, strana Smer-Sociálna demokracia (Smer-SD) v prípade dominantného politického postavenia v budúcej vláde, privatizáciu nekompromisne zruší.

"Príprava tejto privatizácie kontrolovanej stranou SDKÚ je ako obyčajne sprevádzaná manipuláciou s informáciami, podozreniami, zatajovaním dôležitých skutočností a absolútnym ignorovaním odborných stanovísk," uviedol ďalej na stredajšej tlačovej besede predseda Smeru Róbert Fico. Ako pokračoval, na zrušenie privatizácie existujú všetky dôvody a Smer-SD na to použije všetky dostupné legálne prostriedky.

Podľa Fica je predaj bratislavského letiska vážnym poškodením strategických a hospodárskych záujmov Slovenskej republiky. Z bratislavského letiska s obrovským rozvojovým potenciálom a schopnosťou významne konkurovať viedenskému letisku sa podľa predsedu Smeru-SD stane druhoradé vidiecke letisko vo vlastníctve mesta Viedeň a kraja Dolné Rakúsko.

"Ak niekto chce letisko kúpiť, aby konkurenciu zlikvidoval, povinnosťou každého verejného činiteľa je urobiť všetko pre to, aby sa takáto privatizácia neuskutočnila. Vláda SR a jej konkrétni členovia budú v prípade predaja letiska priamo zodpovední za ohrozenie konkurencieschopnosti Slovenska," komentoval Fico. Podľa poslanca Smeru-SD Ľubomíra Vážneho, strana Smer-SD nie je proti privatizácii, ale chce nájsť jej zmysel, efektivitu a pozitívny dopad na občana.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu