Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Od soboty sa zvýšia ceny benzínov a nafty o dva centy za liter

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po týždni budú na Slovensku opäť rásť ceny pohonných látok. Aj od tejto soboty sa zvýšia ceny benzínov a nafty, a to o dva centy za liter.

Ako ďalej informoval internetový portál natankuj.sk, priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural sa bude po zdražení pohybovať mierne pod úrovňou 1,310 eura za liter, priemerná cena nafty sa zvýši na 1,190 eura za liter.

Dôvodom zdraženia je nedávny vývoj cien pohonných látok na medzinárodných trhoch. Za posledný mesiac narástli ceny benzínov na burze v Rotterdame o štyri centy za liter. Pri nafte nebol nárast taký veľký, ale na rozdiel od benzínov pokračoval aj tento týždeň, ceny benzínov v Rotterdame už tento týždeň nerástli. Aktuálny vývoj cien ropy pritom podľa portálu naznačuje, že by si Slovensko budúci týždeň mohlo od zdražovania oddýchnuť.

Od začiatku roku sa ceny benzínov zvyšovali dvanásťkrát a šesťkrát sa znižovali, pri nafte je pomer 10:4 v prospech zdražovania. Ceny benzínov sa od začiatku roka zvýšili o trinásť a pol centu za liter, nafta zdražela o päť centov za liter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu