Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovnaft sa za tri štvrťroky vymanil zo straty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Skupina Slovnaft za tri štvrťroky hospodárila s čistým ziskom 26 miliónov eur, v rovnakom období vlaňajška vykázala stratu 19 miliónov eur. Tržby Slovnaftu, ktorý patrí do maďarského koncernu MOL, stúpli medziročne o 28 percent na 2,52 miliardy eur. Informovala o tom spoločnosť, ktorá zlepšenie hospodárenia odôvodnila okrem iného vyššími cenami palív na medzinárodných trhoch a lepšími výsledkami petrochemickej divízie.

"Napriek tomuto zatiaľ pozitívnemu trendu sme v prognózach naďalej opatrní, a preto aj v ďalšom období budeme pokračovať v silnom tlaku na efektivitu výroby a zvyšovaní predaja ropných produktov," poznamenal generálny riaditeľ rafinérie Oszkár Világi.

Spoločnosť spracovala za tri štvrťroky o 5,2 percenta menej ropy než v rovnakom období vlaňajška, čo pripísala revíziami zariadení a nižšiemu dopytu po motorových palivách začiatkom roka. Celkový predaj ropných výrobkov v objemovom vyjadrení klesol o 6,4 percenta; zatiaľ čo na domácom trhu firma umiestnila viac produktov, export jej klesol o vyše desatinu. Ku koncu septembra Slovnaft prevádzkoval 209 čerpacích staníc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu