Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrat Kofoly vzrástol medziročne o 43 %

BRATISLAVA - Jeden z najväčších producentov nealkoholických nápojov na Slovensku, spoločnosť Kofola Slovensko, a.s., Rajecká Lesná, ukončil prvý polrok 2005 s celkovým obratom v objeme 532 mil. Sk. V porovnaní s rovnakým obdobím uplynulého roka tak vzrástol obrat spoločnosti o 43,4 %.

Najvyšší rast pritom zaznamenala spoločnosť v druhom kvartáli, keď práve v tomto období dosiahol celkový obrat hodnotu 342 mil. Sk, čo predstavuje oproti prvému štvrťroku 2005 nárast až o 80 %. Samotný export zo slovenského závodu v Rajeckej Lesnej do Českej republiky, Poľska a Maďarska dosiahol v druhom kvartáli tohto roka 108 mil. Sk. Tlačovú agentúru SITA o tom informovali predstavitelia spoločnosti.

Ako ďalej spoločnosť Kofola Slovensko informovala, počas dvoch mesiacov zaznamenala spoločnosť aj nárast podielu na trhu s potravinami a zmiešaným tovarom, ktorý v období mesiacov jún a júl predstavoval 7,7 %. Z hľadiska objemu a hodnoty predaja je spoločnosť Kofola na slovenskom trhu podľa vyjadrenia spoločnosti na druhom mieste. Ku koncu prvého polroka pracovalo v spoločnosti 283 zamestnancov, v porovnaní s prvým kvartálom 2005 tak vzrástol ich počet o 13,2 %. V rámci inovácie výrobného programu investovala firma do kúpy ochrannej známky a pôvodnej receptúry nápoja Chito Tonic, pričom s jeho predajom začala v júni tohto roka.

Spoločnosť Kofola Slovensko je dcérskou spoločnosťou Kofola, a.s. so sídlom v českom Krnove. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 1998, pričom od roku 2002 disponuje vlastným výrobným závodom v Rajeckej Lesnej. V roku 2004 dosiahla spoločnosť Kofola Slovensko obrat 900 mil. Sk. V slovenskom závode v Rajeckej Lesnej vyrába spoločnosť nápoje Kofola, Kofola Citrus, Rajec, Top Topic, RC Cola a Jupí limonády a Jupík v PET fľašiach, Kofolu v KEG sudoch a sirupy v skle.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu