Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Billa sťahuje z predaja poľské kuracie mäso

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obchodný reťazec Billa ohlásil stiahnutie poľského kuracieho mäsa z predajní. Urobil tak na základe upozornenia dodávateľa, že u mrazených pŕs veterinári potvrdili výskyt salmonely. Informovala o tom agentúra zastupujúca reťazec.

Okrem kuracích pŕs s dátumom výroby 12. októbra 2010 a s lehotou spotreby 11. apríla 2012 Billa preventívne stiahla aj kuraciu polievkovú zmes mrazenú od rovnakého distribútora. "Výrobky distribútora Virema Trade boli v predaji v celej sieti predajní. Sťahovanie závadného výrobku poľskej výroby zo všetkých filiálok ukončila spoločnosť Billa dnes počas poobedňajších hodín (...). Podľa informácií z dotknutých supermarketov nie sú tieto výrobky už nikde v predaji," uviedla Billa v tlačovej správe.

Reťazec tiež upozornil zákazníkov, že zakúpené kuracie mäso poľskej výroby môžu vrátiť v ktorejkoľvek predajni aj bez nákupného dokladu a cenu im spoločnosť vráti.

Salmonelu v mäse pôvodom z Poľska potvrdili veternári aj pri októbrových kontrolách v obchodnej sieti. Testy vtedy preukázali prítomnosť nebezpečnej baktérie vo výrobku v predajni reťazca Tesco. Tesco podľa dostupných informácií nakúpilo mäso od rovnakého distribútora ako Billa.

Baktérie salmonely môžu u človeka spôsobiť napríklad vysokú horúčku, kŕčovité bolesti brucha a hnačky. Ochoreniu sú vystavení najmä ľudia s menej odolným organizmom ako napríklad malé deti alebo staršie ročníky. Infekcia sa prenáša na človeka konzumáciou nakazených živočíšnych potravín, predovšetkým mäsa a vajec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu