Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodičia pozor: V tejto farbe na maľovanie pre deti je olovo!

Children' s Face Paint Set, Chelford Ltd Zobraziť galériu (4)
Children' s Face Paint Set, Chelford Ltd

BRATISLAVA - V súprave na maľovanie tváre pre deti Children' s Face Paint Set značky Chelford Ltd z Číny zistili vysoký obsah olova (16.900 mg/kg). Vysoký obsah bol nájdený konkrétne v žltej farbe. Upozorňuje na to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na základe informácií zo systému RAPEX.

Distribútor síce už sťahuje výrobok z európskeho trhu, no podľa hlavného hygienika SR Gabriela Šimka je možné, že sa stále nachádza aj na Slovensku. Preto odporúča spotrebiteľom, aby ho nekupovali a nepoužívali. Olovo a jeho zlúčeniny je látka s predpokladanými karcinogénnymi účinkami na človeka, negatívne ovplyvňuje najmä tráviaci trakt, krvný obeh, srdcovo-cievny systém, obličky, imunitný systém, reprodukciu a dýchanie.

Súprava obsahuje päť rôznych farieb na tvár, dva aplikátory a jednu šablónu na maľovanie. Dovozcom je Chelford Ltd., Epoc House, 4-7 Agecroft Trading Estate, Langley Road, Salford, M6 6JD.

Rodičia pozor: V tejto
Zobraziť galériu (4)

ÚVZ upozorňuje aj na kúru na vyrovnávanie vlasov CoCo's Brazilian Keratin Treatment značky CoCo's z USA. Vo výrobku bola prekročená povolená koncentrácia formaldehydu (0,7 percenta). Dovozca, ktorým je Cappuccino, OÜ, Pronksi 6-51, 10124 Tallinn, Estónsko, sťahuje výrobky z trhu. Kúra obsahuje štyri plastové fľaše (113 ml Keratin Treatment, 113 ml Clarifying Shampoo, 113 ml Moisturizing Shampoo, 113 ml Moisturizing Conditioner) a označenie, že výrobky sú určené len na profesionálne použitie.

Úrad verejného zdravotníctva SR
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V tónovacom dennom kréme značky Venus z Talianska bola zistená prítomnosť nepovoleného patogénneho organizmu Pseudomonas Aeruginosa, ktorý môže spôsobiť zápal kože, slizníc a ucha. Názov výrobku je Venus Perfect Face Care  - Bronze, Beige a Gold. Ide o 50-ml plastovú tubu.

Úrad verejného zdravotníctva SR
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Distribútor na základe opatrnosti dobrovoľne sťahuje výrobky z trhu aj od spotrebiteľov. Nebezpečné výrobky nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Írsku, Estónsku a v Nemecku.

Úrad verejného zdravotníctva SR
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu