Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Cestovné kancelárie budú zrejme redukovať ponuku do Egypta

BRATISLAVA - Cestovné kancelárie budú zrejme redukovať ponuku zájazdov do Egypta. Pre agentúru SITA to uviedol prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Róbert Kohlman.

Viacerí majitelia cestovných kancelárii, ktoré majú v ponuke destinácie v Egypte si dnes podľa neho telefonicky vymieňali informácie a najnovšie poznatky týkajúce sa tejto krajiny, kde cez víkend teroristi zaútočili na letovisko Šarm aš-Šajch. Na spoločnom postupe sa však nedohodli. Podľa Kohlmana zájazdy v najbližších termínoch stornovalo asi 10 percent klientov slovenských cestovných kancelárií. Dodal, že zájazdy do Egypta, aj keď v menšom počte, sa predávajú aj po útokoch.

Stratu cestovných kancelárií je teraz podľa Kohlmana ťažko odhadnúť. Horšie budú na tom pravdepodobne tie cestovné kancelárie, čo sa špecializovali na Egypt. Zvýši sa zrejme dopyt po iných destináciách a nebude k dispozícii toľko zájazdov last minute. Slovenské cestovné kancelárie teraz už iba ťažko získajú nové ubytovacie kapacity v ďalších dovolenkových krajinách, dodal. Otázne je aj ako sa zachovajú leteckí prepravcovia, podčiarkol Kohlman.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu