Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Poštová banka vlani so ziskom 22,9 milióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Poštová banka vlani zvýšila čistý zisk na 22,9 milióna eur, čo predstavuje medziročne takmer dvaapolnásobný nárast. Informovala o tom hovorkyňa banky Eva Sagálová.

Bilančná suma peňažného ústavu ovládaného skupinou Istrokapital stúpla ku koncu decembra v porovnaní s rokom 2008 na 2,08 miliardy eur z 1,46 miliardy eur. Banka zaznamenala zlepšenie finančných výsledkov napriek hospodárskej kríze, ktorá sa negatívne prejavila na hospodárení väčších bánk.

Rastu bilančnej sumy banky podľa Sagálovej pomohol nárast vkladov klientov už koncom roka 2008 v dôsledku prechodu Slovenska na novú menu v januári 2009. "Rovnaký úspech sa nám podarilo zopakovať na konci roka 2009, banka však bola rovnako úspešná aj v oblasti retailových a korporátnych úverov," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Poštovej banky Marek Tarda.

Prevádzkové výnosy peňažného ústavu v uplynulom roku vzrástli takmer o polovicu na 115,62 milióna eur, pričom náklady stúpli o desatinu na 56,85 milióna eur. Pomer nákladov a výnosov klesol na 49,2 percenta z predvlaňajšieho 66,2 percenta.

Poštová banka, ktorá má viac ako 800.000 klientov, využíva na poskytovanie služieb aj približne 1600 pôšt po celom Slovensku. Okrem toho má svoju vlastnú sieť 37 pobočiek. V súčasnosti kontroluje 94 percent akcií finančná skupina Istrokapital.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu