Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Tržby Carrefouru v prvom štvrťroku vzrástli o 5,2 %

PARÍŽ - Druhý najväčší maloobchodný reťazec na svete Carrefour dosiahol za prvé tri mesiace tohto roka tržby vo výške 19,585 mld. eur, čo predstavuje 5,2-percentný medziročný nárast.

S vylúčením vplyvov menových kurzov tržby vzrástli o 4,8 %. Tržby Carrefouru sa takmer zhodovali s odhadmi analytikov, ktorí v priemere očakávali 19,516 mld. eur. Na tržbách francúzskej spoločnosti sa po prvýkrát za šesť kvartálov prejavili jej ofenzívne kroky zamerané na boj s konkurenciou.

Carrefour znížil ceny, rozšíril predaj lacnejších výrobkov a investoval do reklamy najmä pri nepotravinárskych produktoch. To sa premietlo do lepšieho výkonu obchodných domov na domácom trhu. Tržby francúzskych hypermarketov spoločnosti Carrefour v sledovanom štvrťroku vzrástli o 1,6 % na 4,87 mld. eur.

Avšak Carrefour stále zaostáva za britským konkurentom, spoločnosťou Tesco, ktorá vykázala v minulom roku dvojciferný percentuálny nárast tržieb a pokračovala v zväčšovaní svojho trhového podielu. Carrefour, ktorý sa chce stať najlacnejším maloobchodníkom vo Francúzsku, plánuje investovať najmenej 300 mil. eur do zníženia cien vo Francúzsku, kde zamýšľa otvoriť aj nové hypermarkety.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu