Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Utajená prešovská firma nahlásila hromadné prepúšťanie

ilustračné foto
ilustračné foto

PREŠOV - Odevná firma so sídlom v Prešove, ktorá nedala súhlas na zverejnenie svojho mena, doručila tento týždeň na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove oznámenie o hromadnom prepúšťaní.

Ohrozených je všetkých 55 pracovných miest, o prácu prídu v drvivej väčšine ženy. Firma plánuje prepúšťať od 31. októbra do 4. novembra tohto roka. Ako informovala riaditeľka prešovského úradu práce Alena Krištofíková, v oznámení sa uvádza, že pôjde o zrušenie zamestnávateľa alebo jeho časti.

Spoločnosť, ktorá plánuje skončiť svoju činnosť, sa zaoberala výrobou odevov. Na prešovskom úrade práce bolo ku koncu septembra v evidencii za okresy Prešov a Sabinov 19 476 uchádzačov o prácu. Iba za september sa prišlo zaevidovať 2 332 nezamestnaných, hlavne absolventov stredných škôl.

Evidovaná miera nezamestnanosti bola k 30. septembru v okrese Prešov 16,10 percenta, v okrese Sabinov dosiahla 24,82 percenta. Na jedno voľné pracovné miesto pripadlo 464 evidovaných uchádzačov o zamestnanie. Na úrad práce v septembri nahlásili zamestnávatelia z obidvoch okresov dohromady iba 42 voľných pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu