Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hromadné prepúšťanie v trnavskom okrese ohlásili dve firmy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Po viac ako polročnej prestávke ohlásili v Trnavskom okrese hromadné prepúšťania dve firmy. Strojársky závod v Trnave by mal od novembra do januára prepustiť 30 z 56 zamestnancov, dôvodom je strata zákaziek.

„Zamestnávateľ si neželal zverejniť svoje meno, lebo robia všetko preto, aby získali nové zákazky,“ uviedla riaditeľka odboru služieb zamestnanosti Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave Viktória Fogelová. Meno si podľa nej neželal zverejniť ani druhý zamestnávateľ, ktorý vyrába a dodáva jedlá. Pre vnútorné organizačné zmeny plánuje prepustiť 79 zo 117 zamestnancov. Ako upozornila Fogelová, z Trnavského okresu budú prepustení len šiesti, ostatní sú z iných okresov.

Trnavský úrad práce len nedávno ukončil hromadné prepúšťania z minulosti, o prácu však prišlo menej ľudí, ako bolo avizované. „Žiadne z hromadných prepúšťaní sa neuskutočnilo v plnom rozsahu, dokonca tri boli zrušené, pretože zamestnávateľ prepustil menej ako 20 ľudí,“ skonštatovala Fogelová.

Ku koncu septembra by mala miera nezamestnanosti v Trnavskom okrese dosiahnuť 6,4 percenta, čo znamená mierny nárast. Spôsobili ho predovšetkým absolventi stredných škôl, ktorí sú evidovaní od septembra. Počet uchádzačov o zamestnanie by sa mal pohybovať okolo 4 900, presné štatistiky za september však budú k dispozícii až po 20. októbri. V Trnave majú v súčasnosti v ponuke len 69 voľných pracovných miest. „Robili sme veľa výberových konaní, zo 169 voľných miest sa nám podarilo 100 obsadiť, čiže bola tam veľká dynamika,“ odôvodnila Fogelová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu