Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Novoker v Lučenci ruší výrobu, prepustí 137 ľudí

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Lučenecká spoločnosť Novoker ukončí výrobu a prepustí 137 zamestnancov. Napísali to dnes Hospodárske noviny. Výrobca keramických obkladov a dlažieb, ktorého ovláda finančná skupina Penta, podľa denníka doplatil na hospodársku krízu a nepodarilo sa mu nájsť investora. Podnik by ešte údajne mohol zachrániť nový strategický partner.

Penta odkúpila väčšinu majetku Novokeru v roku 2007 od spoločnosti Bloomsbury Pacific Slovakia (BPS). Vlani pre krízu prepustila 80 zamestnancov.

"V prípade Novokeru sme od začiatku vnímali vysokú mieru rizika, pretože v čase, keď sme do projektu vstupovali, podnik BPS nevyrábal a nebol schopný splácať záväzky voči veriteľom. Recesia v stavebníctve a hospodárska kríza neumožnili napriek ozdravným opatreniam a významnej finančnej podpore Penty zlepšiť výsledky v hospodárení Novokeru a nájsť preň strategického partnera," uviedol zástupca Penty Nico Huwel.

Väčšinu zamestnancov spoločnosť prepustí koncom októbra. Denník napísal, že v podniku ešte zostane pracovať 21 ľudí, aby zabezpečili podporu predaja zásob. Nie je jasné, ako dlho bude Penta hľadať prípadného nového investora a kedy by firmu mohla zlikvidovať.

Prepúšťanie v Novokeri rozšíri rady nezamestnaných v Lučenci a okolí, ktorý patrí do desiatky okresov s najvyššou nezamestnanosťou. Podľa augustových štatistík ústredia práce si tam hľadalo zamestnanie 23,35 percenta ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu