Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zlikvidovali košickú Hydinu ZK obchodné reťazce?

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Závod Hydina ZK v Košiciach vstúpil do likvidácie, o prácu príde približne 350 jeho zamestnancov. Podnik, ktorý patrí k trom najväčším spracovateľom hydiny na Slovensku, o zatvorení prevádzky informoval začiatkom týždňa zamestnancov. Firmu podľa jej vedenia zlikvidoval tlak obchodných reťazcov.

V dnešnom vydaní to napísal denník Korzár.

"Po viac ako troch rokoch výroby a predaja tovaru pod výrobné náklady Hydina ZK pristúpila k likvidácii, zastaveniu výroby a prepusteniu zamestnancov," citoval denník stanovisko spoločnosti.

Hydinu ZK podľa manažmentu zlikvidovala najmä závislosť na dodávkach pre veľké obchodné reťazce. Podnik bol vraj nútený k minimálnym cenám a poskytovaniu zliav, iné možnosti odbytu však na trhu v krajine nenašiel.

Odberateľmi košických hydinární boli spoločnosti Tesco, Coop Jednota, Carrefour a Ahold, ktorej patria predajne Hypernova. "Tesco sa vždy snažilo mať veľmi dobré vzťahy s domácimi dodávateľmi, vždy sme hľadali a hľadáme spôsoby, ako im vytvoriť podmienky na rast a prosperitu. Hľadáme aj cesty, ako ich výrobky v prevádzke zvýrazniť marketingovo, rôznymi plagátmi, letákmi a inou podporou," reagovala pre denník hovorkyňa Tesca Oľga Hrnčiarová.

Hydina ZK nahlásila hromadné prepúšťanie ešte koncom roku, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny upozornila, že počas roka prepustí 343 zamestnancov. Podnik nahlasoval podobné hromadné prepúšťania už niekoľko rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu