Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Stavebná firma v Snine prepustí 33 ľudí

(Zdroj: Bleskovky.sk)

SNINA - Hromadné prepúšťanie 33 zamestnancov ohlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom stavebná firma KPD Build, spol. s r.o. so sídlom v Snine. Potvrdil to hovorca úradu práce Michal Druga.

Dôvodom rušenia pracovných miest je strata zákaziek a druhotná platobná neschopnosť. Podľa Drugu ide o stredne veľkú firmu, s ktorou budú ešte rokovať v pondelok na budúci týždeň. "Chceme im navrhnúť niektoré riešenia ako predísť prepúšťaniu s využitím aktívnych nástrojov politiky zamestnanosti. Dnes ešte nevieme, ktoré pracovné pozície sú ohrozené, lebo nám zamestnávateľ doručil iba oznámenie o hromadnom prepúšťaní bez bližšieho popisu ohrozených funkcií," uviedol Druga. Zamestnanci môžu dostať výpovede najskôr v júni.

ÚPSVaR v Humennom eviduje k 31. marcu v okresoch Humenné a Snina spolu 8 780 nezamestnaných, čo predstavuje 15,8 %. V okrese Snina sa toto číslo už blíži k 20 %, za jediný mesiac došlo k nárastu o takmer 2 %, počet evidovaných nezamestnaných v okrese Snina je 3 951. Od novembra minulého roku tu hromadné prepúšťanie nahlásili dve ďalšie firmy - JAS-ELMONT a UNEX Slovakia, kde bolo spolu ohrozených 778 miest. Doteraz z tohto počtu prišlo skutočne o prácu 465 zamestnancov.

Spoločnosť KPD Build vznikla v roku 2004. Počas svojej existencie sa zaradila medzi stredné stavebné firmy zaoberajúce sa bytovou, priemyselnou výstavbou a výstavbou inžinierskych sietí a komunikácií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu