Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Humenská nemocnica prepustí 29 zamestnancov

HUMENNÉ – Nemocnica Andreja Leňa v Humennom prepustí k 30. aprílu 29 zamestnancov.

Potvrdil to dnes generálny riaditeľ nemocnice Michal Adami. Vedenie nemocnice sa na tomto kroku dohodlo s dvomi odborovými organizáciami, ktoré pôsobia v zdravotníckom zariadení. O prácu príde 15 kmeňových zamestnancov, ktorí odchádzajú s odstupným. Osem ľudí bolo v skúšobnej lehote a zvyšným šiestim zamestnancom skončila pracovná zmluva a organizácia s nimi ďalej pracovný pomer nepredĺži. Medzi prepustenými zamestnancami je obslužný aj zdravotný personál - okrem lekárov. Dôvodom sú úsporné opatrenia.

Vedenie nemocnice neuvažuje s rušením oddelení. „Opak je pravdou. Chceme otvoriť ortopedické oddelenie. Chýba nám lekár, veríme, že sa nám ho podarí získať ešte v priebehu tohto roku,“ uviedol Adami. V humenskej nemocnici momentálne prebieha audit, ktorý by chceli ukončiť do troch týždňov. Hotová je analýza pomocných vyšetrovacích zložiek, práve sa vykonáva audit lôžkovej časti.

Prevádzkovateľom humenskej nemocnice je od 1. novembra 2006 nezisková organizácia - Nemocnica Andreja Leňa v Humennom, ktorej zakladateľom je spoločnosť Spoločné zdravotníctvo a.s. Ide o spoločný podnik Prešovského samosprávneho kraja, ktorého podiel predstavuje 34 percent, a spoločnosti Svet zdravia s podielom 66 percent, ktorá je súčasťou skupiny J&T.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu