Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V košických firmách je ohrozených 1 800 miest!

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE 17 - Od októbra 2008 nahlásilo košickému úradu práce hromadné prepúšťanie desať zamestnávateľov, pričom je ohrozených 1 800 pracovných miest. Ako však uviedol hovorca košického úradu práce Igor Jakeš, skutočne zatiaľ bolo zrušených 200 pracovných miest, pričom do evidencie úradu prešlo 106 ľudí.

Hromadné prepúšťanie 227 pracovníkov v časovom rozpätí apríl až jún nahlásili košickému úradu práce dve firmy. Spoločnosť HS – Ingreal, a.s., prepustí v časovom horizonte apríl až júl 38 zamestnancov. Spoločnosť HS – Ingreal, a.s. so sídlom v Košiciach bola zapísaná do Obchodného registra SR vo februári 2002. Jej hlavnými činnosťami sú vykonávanie inžinierskych, priemyselných, bytových, občianskych a vodných stavieb, zemných, búracích a demolačných prác. Zaoberá sa tiež úpravou kovových výrobkov a kovového tovaru natieraním a morením, otryskovaním, pieskovaním a sústružením a prenájmom strojov a zariadení a strojných mechanizmov. Spoločnosť eviduje základné imanie 104,24 tis. eur. "Prepustenie až 189 pracovníkov v období máj až jún nahlásila aj košická firma zaoberajúca sa výrobou textilných a odevných výrobkov, ktorá si však nepraje uviesť svoje meno," uviedol ďalej Jakeš. V tejto súvislosti dodal, že táto firma končí svoju činnosť.

Podľa Jakeša úrad práce k 17. aprílu tohto roka eviduje 159 voľných pracovných miest. Uviedol, že oproti porovnateľnému obdobiu minulého roka evidujú pokles nahlasovaných voľných pracovných miest hlavne z oblasti strojárstva a stavebníctva, pričom zamestnávatelia nemajú povinnosť oznamovať úradu voľné pracovné miesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu