Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Košice predávajú pre krízu lesy za 16,59 mil. eur!

KOŠICE - Košice pripravujú predaj mestských lesov za 16,59 miliónov eur (499,79 milióna Sk), ktoré by mali do rozpočtu priniesť peniaze potrebné na stlmenie dopadov hospodárskej krízy. Predaj britskej firme Fordington dnes schválili mestskí poslanci, transakciu by mohla zastaviť ešte majetková komisia, ak by podmienky vyhodnotila ako nevýhodné.

V štvrtok o tom informovala hovorkyňa košickej radnice Lucia Mihoková. "Ak sa podarí naplniť rozpočet touto čiastkou, budeme mať dosť zdrojov na riešenie dopadov hospodárskej krízy," citovala hovorkyňa košického primátora Františka Knapíka.

Britská spoločnosť chce podľa hovorkyne na zalesnených pozemkoch postaviť obchodné a zábavné centrum, čo by údajne mohlo priniesť 1500 pracovných miest. Lesy s rozlohou približne 50 hektárov sa nachádzajú neďaleko mestskej časti Sídlisko Ťahanovce. Radnica pripustila, že plány investora by mohli naraziť na nesúhlas ochranárov.

Bránila sa však, že podľa znaleckého posudku je les starý len päť až 20 rokov a tvoria ho skôr mladiny a náletové kríky. Druhé najväčšie mesto na Slovensku má podľa svojej internetovej stránky na tento rok naplánované príjmy 109,5 milióna eur (3,3 miliardy Sk) a výdavky 108,34 milióna eur (3,26 miliardy Sk).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu