Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Kys. Novom Meste plánuje investíciu kórejská firma

BRATISLAVA - Kórejská spoločnosť Hyundam plánuje v Kysuckom Novom Meste postaviť novú montážnu halu a budovy pre administratívu.

Firma plánuje na Kysuciach investovať viac ako 1,6 mil. eur. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý spoločnosť už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, v novom závode, ktorý bude súčasťou priemyselného parku, by malo vzniknúť 55 nových pracovných miest.

V novom závode, ktorý by sa mal rozprestierať na ploche takmer 5 tisíc metrov štvorcových, plánuje kórejský investor vyrábať palivové čerpadlá pre osobné automobily. S výstavbou dvojpodlažnej montážnej haly chce spoločnosť Hyundam začať už v máji tohto roka. Výroba v novom závode by sa mala začať v štvrtom kvartáli tohto roka. Montážna hala by sa mala rozprestierať na ploche väčšej ako 500 metrov štvorcových, pričom pre administratívu budú určené priestory s rozlohou 534 metrov štvorcových.

Kórejská spoločnosť HyunDam Industrial založila podľa výpisu z Obchodného registra SR svoju firmu Hyundam Slovakia v roku 2006.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu