Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

KOMENTÁR Richarda Sulíka: Majú vás na háku!

Richard Sulík
Richard Sulík

Nemáte dojem, že naši páni poslanci majú úplne na háku, čo si o nich myslíte? Samozrejme s výnimkou volieb raz za štyri roky. Vtedy vám dokážu vliezť do zadku a nasľubovať hory doly. Všetky sľuby sú samozrejme deň po voľbách zabudnuté.

Obzvlášť na svoje privilégia si naši ctení poslanci nesiahnu nikdy. Veď kto by sa aj dobrovoľne zriekol možnosti sa niekde ožrať a potom sadnúť do auta alebo to valiť dvomi kilami po diaľnici. Okrem toho je ich zbytočne veľa a málo robia, v tomto roku len 69 dní. Smiešnych 69 dní, to je ako keby ste chodili do roboty len utorky a stredy, mali dva mesiace dovolenky v lete, jeden v zime a brali za to celý rok 4000 Eur mesačne.

Buďte úprimní, vzdali by ste sa dobrovoľne týchto výhod? Samozrejme, že by ste sa nevzdali, naopak, bránili by ste si svoje výhody bez ohľadu na to, či sú primerané alebo nehorázne. Preto musíme našim poslancom pomôcť. Keď to nespravia dobrovoľne, spravme to za nich. A preto sme začali zbierať podpisy za vyhlásenie referenda, ktoré obmedzí imunitu poslancov, zníži ich počet a iné. Všetky otázky sú tu.

Už vidím, ako sa moji skalní "fanúšikovia" začnú v diskusii rozdrapovať, že všetci len sľubujú a nič nespravia a že my sme takí istí. Lenže je tu jeden podstatný rozdiel. My vám nevravíme: "Voľte nás a POTOM niečo zmeníme". My vám vravíme: "TERAZ sa podpíšte a v referende to zmeníte vy sami". Výsledky referenda sú záväzné a musia byť prijaté ako zákon. To hovorí Ústava v článku 98.

Poznám aj námietky našich kritikov, hlavná z nich je, že nepríde dostatok ľudí k hlasovaniu. Práve preto sa budeme snažiť, aby sa referendum konalo v deň volieb a vtedy sa vo volebných miestnostiach bude tak či tak nachádzať dostatok voličov. Vtedy aj nebude referendum stáť 10 miliónov Euro, ale oveľa menej, lebo štát musí tak či tak otvoriť volebné miestnosti a zaplatiť ľudí.

Druhá bežná pinda je, že som len obyčajný populista. To samozrejme je úplná blbosť. Aký obyčajný. Obyčajný populista sľubuje silné sociálne programy a keď mu dáte svoj hlas, kašle na vás. Ja vám nič nesľubujem. Ja vám ponúkam možnosť aktívne niečo v tomto štáte zmeniť.

Takže, rozdeľte sa prosím do dvoch skupín. Jedna skupina budú tí, ktorí profitujú z nehoráznych privilégií našich politikov, či už priamo alebo nepriamo (veď ja zas chápem manželku politika, že sa nebude podpisovať pod referendum). Táto skupina nech ostane tu a prská v diskusii.

Druhá skupina budú tí, ktorých vytáča, že poslanci jazdia opití a kadejakí ministri si vyvážajú zadky v miliónových autách, z našich daní podotýkam. Táto druhá skupina nech si vytlačí podpisový hárok, vyplní ho a pošle na adresu uvedenú na ňom. Všetka moc pochádza od ľudu a teraz máme možnosť to dokázať. Viac info na www.referendum2009.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu