Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

VW možno postaví novú výrobnú halu v Martine

MARTIN - Nemecká automobilka Volkswagen vo svojom závode v Martine možno postaví novú výrobnú halu. Dnes o tom bez bližších podrobností informovali zástupcovia spoločnosti, ktorá má na Slovensku fabriku ešte v Bratislave. Volkswagen svoj zámer na výstavbu haly v Martine, kde sa vyrábajú súčiastky pre prevodovky a podvozky, zverejnil i na portáli enviroportal.sk.

Portál okrem iného zhromažďuje zámery posudzované z hľadiska vplyvu na životné prostredie. "Rozšírenie výroby v Martine má byť spojené s produkciou New Small Family v našom závode. Doteraz však nepadlo konečné rozhodnutie koncernu týkajúceho sa tohto produktu," poznamenala Miriam Repiská z tlačového oddelenia automobilky.

Vedenie spoločnosti totiž v súčasnosti zvažuje, či vo svojej bratislavskej továrni rozšíri výrobu o malé rodinné autá. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť v nasledujúcich týždňoch. Podľa skorších informácií má automobilka investovať v krajine ďalších asi 300 miliónov eur (zhruba deväť miliárd Sk), vláda Roberta Fica už Volkswagenu schválila daňovú úľavu do výšky 14,3 milióna eur (430,8 milióna korún).

Jeden z najvýznamnejších slovenských exportérov v súčasnosti vyrába v Bratislave najmä luxusné športovo-úžitkové vozidlá Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne, ktoré vlani na jar doplnila produkcia modelu Škoda Octavia. Podľa skorších informácií by v novej hale v Martine mohli vyrábať kompletné prevodovky alebo kolesá.

Z výrobných liniek bratislavskej fabriky Volkswagen predvlani zišlo asi 249.000 automobilov. Automobily na Slovensku vyrába aj francúzsky PSA Peugeot Citroën a kórejská KIA Motors.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu