Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Írsky Ballymore má problémy s financovaním projektu Eurovea

Eurovea
Eurovea

BRATISLAVA - Írsky Ballymore Properties má pre finančnú krízu problémy s financovaním výstavby luxusného bratislavského projektu Eurovea, napísal dnes denník Hospodárske noviny. Banky vraj developerovi pozastavili financovanie komplexu administratívnych a obytných budov, nákupnej pasáže a hotela v rozsahu dvoch miliárd korún (66,4 milióna eur). Spoločnosť problémy odmietla.

"Írskemu developerovi bolo pozastavené financovanie zo strany bánk," povedal pre denník zdroj, ktorý nechcel byť menovaný. Problémy spoločnosti vraj potvrdili aj ďalšie dva zdroje. Náklady írskej firmy na vybudovanie novej štvrte by mali podľa pôvodných odhadov dosiahnuť deväť miliárd korún (takmer 300 miliónov eur).

"Jediný projekt na Slovensku spoločnosti Ballymore prebieha bez komplikácií. Jeho financovanie prostredníctvom bánk pokračuje aj naďalej," tvrdila hovorkyňa Ballymoru Patrícia Hradilová. Podľa Hospodárskych novín by mal Ballymore svojim dodávateľom zaplatiť asi dve miliardy korún, developer však problémy s platobnou neschopnosťou odmietol. "Všetky dodávateľské faktúry sú uhradené v rámci fakturačného obdobia," poznamenala Hradilová.

V podobných problémoch sa nedávno nachádzala aj finančná skupina J&T, ktorá na brehu Dunaja buduje luxusný projekt River Park. Spoločnosť už znížila ceny bytov o 40 percent. Noviny pripomenuli, že developer Orco Property Group nedokončil komplex luxusných apartmánov a obchodov City Gate a spoločnosti ICT Istroconti pre finančnú krízu pozastavili financovanie stavby nitrianskeho nákupného centra CityPark.

Práce na štvrti Eurovea na dunajskom nábreží medzi Starým mostom a mostom Apollo začali v roku 2006. "Stavba projektu pokračuje v súlade s harmonogramom stavebných prác. Plánované otvorenie projektu je na jar roku 2010," uviedla Hradilová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu