Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Začalo sa vyvlastňovacie konanie majiteľov pozemkov pre Kia

ŽILINA - Na Mestskom úrade v Žiline sa dnes začalo ústne vyvlastňovacie konanie majiteľov pozemkov pre výstavbu automobilky Hyundai/Kia pri Žiline.

"Je to posledná možnosť, ako sa dostať k pozemkom,“ uviedol pre agentúru SITA vedúci Stavebného úradu mesta Žilina Eugen Kozáček. Podľa neho vlastníci neboli ochotní odpredať pozemky ani prijať náhradné riešenie, preto sa pristúpilo k vyvlastneniu.

Stavebný úrad je povinný zabezpečiť vypracovanie kontrolného znaleckého posudku. "Úrad pravdepodobne poverí vypracovaním posudku Ústav súdneho inžinierstva v Žiline. Posudok by mal byť hotový na budúci týždeň," uviedol Kozáček.

Majitelia vyvlastňovaných pozemkov môžu pripomienkovať konanie do 15 dní. Ak majitelia napadnú vyvlastňovanie, proces postúpi na Krajský stavebný úrad. "Keď Krajský stavebný úrad vyvlastňovanie neodsúhlasí, ďalšie konanie bude súdnou cestou," povedal Kozáček. Na stredajšie konanie je predvolaných 113 vlastníkov z celkového počtu 500, ktorí svoje pozemky ešte nepredali.

Primátor Žiliny 15. októbra dopoludnia slávnostne začal výstavbu automobilky Hyundai/Kia v Tepličke nad Váhom pri Žiline. Stavebný úrad mesta Žilina vydal stavebné povolenie na výstavbu automobilky 14. októbra. Ide o čiastkové stavebné povolenie na lisovňu, motoráreň, zemné práce a elektrické prípojky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu