Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kia: Vlastníci pozemkov zvažujú podanie trestného oznámenia

Marián Kočner
Marián Kočner

BRATISLAVA - Podnikateľ Marián Kočner spolu s ďalšími vlastníkmi pozemkov pre automobilku Hyundai/Kia pri Žiline, zvažujú podanie trestného oznámenia na primátora Žiliny Jána Slotu, pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa. V piatok o tom informoval majiteľ firmy Gamatex Marián Kočner.

Ako ďalej pokračoval, piatkové začatie stavebných prác súvisiacich s výstavbou automobilky je protizákonné a protiústavné.

"Bez toho, aby nadobudlo právoplatnosť územné rozhodnutie, nebolo možné vydať stavebné povolenie. Zákon to totiž neumožňuje a na tom sa zhodli viacerí právnici," konštatoval Kočner.

Podľa neho je ďalším dôvodom neprávoplátnosti stavebného povolenia aj skutočnosť, že majitelia pozemkov sa nemohli zúčastniť stavebného konania hoci na to mali právo.

"O vydaní stavebného povolenia rozhodoval Ján Slota, ktorý je v danej veci jednoznačne zaujatý, nie je teda nestranný. Hoci zákon vyžaduje, aby správny orgán bol nestranný, u Jána Slotu niet absolútne žiadnych pochýb o tom, že týmto atribútom nedisponuje," konštatoval Kočner.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu