Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na projekty vzdelávania dostane 11 subjektov 37,6 mil. Sk

BRATISLAVA - Na projekty ďalšieho vzdelávania zamestnancov dostane 11 žiadateľov nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu a štátneho rozpočtu v celkovej výške 37,6 mil. Sk.

Agentúru SITA o tom informoval tlačový a mediálny odbor Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Z celkovej sumy získajú subjekty regionálnej a miestnej samosprávy vyše 19 mil. Sk. Najväčší príspevok vo výške takmer 5,8 mil. Sk prijme Lesnícky výskumný ústav vo Zvolene, a to na doplnkové vzdelávanie robotníckych profesií o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci.

V piatich prípadoch nenávratný príspevok získajú subjekty regionálnej a miestnej samosprávy. Na zvýšenie odborných vedomostí zamestnancov mesta a združených obcí regiónu Liptov pri využívaní informačno-komunikačných technológií a pri komunikácii s verejnosťou dostane mesto Liptovský Mikuláš príspevok takmer 5,7 mil. Sk.

Vyše 5,6 mil. Sk pôjde na projekt zvyšovania kvality poskytovaných sociálnych služieb pre Prešovský samosprávny kraj. Košický samosprávny kraj obdrží 5,5 mil. Sk na celoživotné vzdelávanie svojich zamestnancov.

Nenávratný príspevok presahujúci 1,2 mil. Sk dostane mesto Spišské Podhradie na využívanie projektového manažmentu a fondov Európskej únie. Približne rovnakú sumu získa Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) na zvýšenie kvalifikácie zamestnancov úradu TSK pri aplikácii modelu elektronickej kancelárie.

Medzi príjemcov príspevku patrí aj Nadácia Mojmír z Mojmíroviec. Tá na tvorbu stratégie rozvoja ľudských zdrojov v spotrebných družstvách obdrží vyše 3,5 mil. Sk. Asociácia terénnych sociálnych pracovníkov zo Šariša uspela s projektom vzdelávacieho programu pre 50 terénnych sociálnych pracovníkov a na tento projekt dostane príspevok takmer 3,5 mil. Sk.

Zo súkromných spoločností nenávratný príspevok získali Matador, a.s., Púchov a Nestlé Slovensko, s.r.o., Prievidza. Matador Púchov bol úspešný v dvoch projektoch. Na program vzdelávania zamestnancov s nedostatočnými zručnosťami v oblasti kvality a ochrany životného prostredia spoločnosť dostane vyše 2 mil. Sk.

Príspevok v približne rovnakej výške získal Matador aj na školenia zamestnancov v oblasti personálneho manažmentu. Nestlé Slovensko dostane takmer 1,6 mil. Sk na zvýšenie programovej gramotnosti a znalosti anglického jazyka svojich zamestnancov.

V rámci výzvy na predkladanie projektov zameraných na vzdelávanie, ktorá sa týka všetkých oblastí Slovenska okrem Bratislavského kraja, sa podľa ministerstva práce a sociálnych vecí predložilo spolu 66 projektov v celkovej sume 284,1 mil. Sk. Na financovanie týchto projektov je určených takmer 100,4 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu