Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V okrese Revúca príde o prácu takmer 300 ľudí!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dvaja výrobcovia žiaruvzdorných materiálov v Revúckom okrese, ktorý trápi vysoká nezamestnanosť, prepustia pre svetovú finančnú krízu takmer tristo ľudí.

V Slovenských magnezitových závodoch v Jelšave príde o prácu 186 ľudí, z magnezitky Slovmag v Lubeníku by malo odísť 80 ľudí. Informovala o tom dnes Slovenská televízia (STV). STV poznamenala, že ťažbu magnezitu na Slovensku ohrozuje zatváranie prevádzok a obmedzovanie výroby ocele na Ukrajine.

Dodala, že obidva závody vyvážajú svoju produkciu práve na východné trhy. Zástupca jelšavskej spoločnosti povedal, že výroba u niektorých odberateľov klesla na 30 až 50 percent, a tým poklesli ich požiadavky na žiaruvzdorné materiály.

V okrese Revúca bola v októbri podľa štatistiky Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny druhá najvyššia nezamestnanosť, bez práce bolo v tomto regióne 24,36 percenta ľudí.

Celoslovenský priemer bol v desiatom mesiaci 7,51 percenta. Prepúšťanie v uplynulom období oznámilo na Slovensku viacero firiem. Časť z nich pripustilo, že problémy im spôsobila svetová finančná kríza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu