Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ceny ropy vo štvrtok dosiahli ďalšie maximum

CHICAGO - Historický rast cien ropy vo štvrtok pokračoval, keď futures kontrakty v USA zaznamenali ďalšie rekordné maximá. Ceny tejto komodity vzrástli v dôsledku obáv z nedostatočných zásob v zimných mesiacoch.

Ropné trhy sú stále veľmi citlivé na výkyvy dodávok a produkcia na pobrežných plošinách v Mexickom zálive je naďalej nízka v dôsledku škôd spôsobených hurikánom Ivan.

Organizácia krajín vyvážajúcich ropu vo štvrtok uviedla, že je pripravená ďalej zvyšovať dodávky ropy, aby prispela k poklesu cien tejto komodity. Podľa tohtotýždňovej správy americkej vlády nerastú zásoby vykurovacieho oleja očakávaným tempom pred vysokým dopytom v zimnom období.

Na trhu NYMEX uzavreli novembrové dodávky ropy s nárastom o 65 centov na hodnote 52,67 USD/barel. Počas obchodovania futures dosiahli skoršie maximum 53 USD/barel. Na trhu COMEX v New Yorku ceny termínových kontraktov zlata dosiahli mierne straty, keďže účastníci trhu čakali na piatkovú správu o počte pracovných miest v USA a jej vplyv na americký dolár. Decembrové dodávky skončili obchodovanie o 50 centov nižšie na úrovni 419,5 USD/unca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu