Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Výrobné haly pre Hyundai/Kia postaví pri Žiline japonská firma

BRATISLAVA - Automobilka Hyundai/Kia si vybrala ako generálneho dodávateľa stavby pre závod pri Žiline japonskú spoločnosť Takenaka, ktorá postaví tri hlavné výrobné haly.

Podľa zdroja agentúry SITA, ktorý si neželal byť menovaný, japonská spoločnosť v utorok podpísala zmluvu, v ktorej sa zaviazala postaviť výrobné haly do konca budúceho roka. "Počul som o tejto spoločnosti, ale to je záležitosť Kórejčanov, nie nás," reagoval v tejto súvislosti pre agentúru SITA minister hospodárstva Pavol Rusko.

Minister sa na budúci týždeň chce oboznámiť s aktuálnou situáciou realizácie investície Hyundai/Kia. "Pripravuje sa všetko preto, aby sme čo najviac znížili počet vlastníkov pôdy, ktorí sa s nami nechcú dohodnúť," uviedol Rusko. Podľa informácií od majiteľov pozemkov by do hry mala vstúpiť súkromná spoločnosť, ktorá má údajne vykupovať pozemky od vlastníkov parciel za nimi požadovanú sumu. Následne by táto spoločnosť mala pozemky odpredať štátu. Minister Rusko túto informáciu nechcel komentovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu