Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Hyundai: Nespokojní vlastníci chcú podať žalobu pre krádež ornice

ŽILINA - Nespokojní vlastníci pozemkov, na ktorých by mala stáť automobilka Hyundai/Kia sú rozhodnutí podať žalobu na spoločnosti Govinvest I, II za krádež ornice.

Agentúru SITA informoval člen petičného výboru z Nededze Šimon Janíček, poverený zastupovaním vlastníkov na Okresnej prokuratúre (OP) v Žiline. Ako uviedol, ornicu odvážajú smerom na Žilinu. „Je to horšie ako za komunizmu,“ dodal.

Podnety na OP začali podávať občania začiatkom júla tohto roku po tom, čo stavebné mechanizmy začali aj z nevykúpených pozemkov sťahovať ornicu v súvislosti s archeologickým výskumom. Začiatkom augusta začala prokuratúra trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Po včerajšej výpovedi Šimona Janíčka na OP sa situácia zmenila. Prokuratúra vyhodnotí podľa jej námestníka Mariána Úkropa, či v prípade odvážania ornice ide o trestný čin krádeže. V súčasnej dobe evidujú na prokuratúre viac ako 100 podnetov pre porušenie vlastníckych práv. Občania, ktorí sa cítia byť poškodení, môžu podávať podnety približne ešte týždeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu