Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Kia Motors Slovakia hľadá českých dodávateľov

PRAHA - Kia Motors Slovakia a česká agentúra pre podporu podnikania a investícií CzechInvest otvárajú projekt pre české dodávateľské firmy.

Záujemcovia o dodávky produktov a výrobných technológií pre vybavenie nového závodu Kia pri Žiline sa do databázy budúcich dodávateľov môžu hlásiť prostredníctvom internetových stránok CzechInvest. V utorok o tom informoval riaditeľ odboru podpory subdodávateľov agentúry CzechInvest Vít Švajcr.

"Automobilka Kia hľadá predovšetkým dodávateľov zariadení a vybavenia závodu, ďalej dodávateľov strojov a nástrojov a opravárenských dielov," povedal Švajcr.

Záujemcovia sa môžu do databázy okamžite prihlásiť pomocou elektronického formulára. Kia bude prijímať prihlášky len na týchto originálnych formulároch. Automobilka uskutoční konečný výber dodávateľov a bude ich aj sama kontaktovať. Uzávierka prihlášok sa zatiaľ nestanovila.

Investícia Kia Motors do nového výrobného závodu v priemyselnej zóne pri Žiline dosahuje hodnotu 700 mil. eur. Nový závod bude od roku 2007 vyrábať 200 tis. osobných áut ročne a zamestná 2,4 tis. pracovníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu