Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

McDonald's na Slovensku dosiahol za prvý polrok tržby 291,2 mil. Sk

BRATISLAVA - Sieť rýchleho občerstvenia McDonald's na Slovensku dosiahla za prvý polrok tohto roka tržby v objeme 291,2 mil. Sk. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 7 %.

Bez franchisingových reštaurácií utŕžila pritom spoločnosť McDonald's Slovakia do konca júna 182,8 mil. Sk, čo oproti prvým šiestim mesiacom predchádzajúceho roka znamená nárast o 10 %.

Ako agentúru SITA informovala riaditeľka komunikácie pre SR a ČR Drahomíra Jiráková, do konca roka plánuje spoločnosť dosiahnuť v celej sieti tržby na úrovni 500,3 mil. Sk, z toho 294,7 mil. Sk plánuje spoločnosť utŕžiť vo vlastnej sieti bez franchisingových prevádzok.

Počas prvých šiestich mesiacov sa medziročne zvýšil počet zákazníkov v slovenských reštauráciách McDonald's o 10,3 % na 2,507 mil. zákazníkov. V prevádzkach vo vlastníctve McDonald's Slovakia obslúžili z toho 1,538 mil. zákazníkov.

Ku koncu júna zamestnával McDonald's Slovakia 486 pracovníkov, čo oproti koncu polroka minulého roka znamená zníženie stavu o 64 zamestnancov. Podľa Jirákovej zníženie počtu pracovníkov spôsobilo prevedenie prevádzky v Banskej Bystrici z vlastnej siete pod franchisistu.

V tomto roku neplánuje poskytovateľ rýchleho občerstvenia otvoriť na Slovensku žiadnu ďalšiu reštauráciu. Na Slovensku je v prevádzke celkovo 16 reštaurácií McDonald's, z toho polovicu prevádzkujú majitelia franchisingovej licencie a polovicu vo vlastnej sieti spoločnosť McDonald's Slovakia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu