Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

V Leviciach pribudne výrobný areál domácej firmy za 150 mil.Sk

LEVICE - Približne 130 ľudí by sa malo zamestnať v novom výrobnom areáli, ktorý plánuje v Leviciach postaviť za zhruba 150 miliónov korún (4,98 milióna eur) miestna stavebná firma Zlatner.

Deväť hál určených okrem iného na výrobu plastových okien, či stolársku výrobu má vyrásť v starej priemyselnej zóne, v blízkosti nového priemyselného parku Juh, potvrdil ČTK majiteľ firmy Ladislav Zlatner. "Na časti areálu už prebiehajú stavebné práce, s výrobou by sme mali začať v budúcom roku," povedal Zlatner.

Iba menšia časť zamestnancov prejde do nových priestorov zo súčasných prevádzok firmy, väčšinu ľudí pre nové pracoviská bude spoločnosť hľadať na pracovnom trhu. V Leviciach sa v posledných dvoch rokoch výrazne znížil počet nezamestnaných a podľa prednostu mestského úradu Mariána Sokola už niektorí investori pociťujú nedostatok najmä kvalifikovaných pracovníkov.

Koncom augusta bolo v okrese bez práce približne desať percent ľudí. Mestu sa podarilo zaplniť 60-hektárový priemyselný park najmä zahraničnými firmami, ktoré tu zamestnali viac ako 2000 ľudí. Podľa Sokola nie je vylúčené aj ďalšie rozšírenie priemyselnej zóny, zväčšiť svoje priestory by chcel holandský výrobca cukroviniek Leaf a záujem o investíciu má aj zahraničný výrobca plastových okien.

Pozemky, o ktoré majú firmy záujem však patria súkromným osobám a mesto preto ďalšie investície nemôže ovplyvniť. V levickom priemyselnom parku spustil výrobu ako prvý ešte v roku 2006 švédsky Nefab Packaging s produkciou priemyselných obalov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu