Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Tesco plánuje na Slovensku investície za 760 mil. Sk

BRATISLAVA - Spoločnosť Tesco Stores SR, a.s. plánuje na Slovensku v najbližšom období investovať približne 760 mil. Sk (25,227 mil. €).

Ako vyplýva z environmentálnej štúdie EIA (Environmental Impact Assessment), spoločnosť na tento projekt plánuje vynaložiť približne 560 mil. Sk (18,588 mil. €). Retail park poskytne potenciálnym záujemcom viac ako 2 600 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. S výstavbou Retail parku chce spoločnosť Tesco začať v máji budúceho roka, pričom výstavba by mala byť ukončená v októbri budúceho roka.

Druhý pripravovaný projekt firmy Tesco na Slovensku je výstavba hypermarketu v meste Revúca. Obchodný reťazec plánuje postaviť na ihrisku Združenej strednej odbornej školy hypermarket za približne 200 mil. Sk (6,638 mil. €). Revúcky hypermarket firmy Tesco by mal mať celkovú úžitkovú plochu viac ako 4 600 metrov štvorcových a mal by poskytovať služby najmä v oblasti predaja potravinového tovaru. Celý objekt sa bude rozprestierať na ploche viac ako 18 tisíc metrov štvorcových. Spoločnosť Tesco predpokladá v zámere, ktorý v súčasnosti posudzujú kompetentné orgány, že územné rozhodnutie jej bude vydané v septembri tohto roka, pričom výstavba hypermarketu by mala trvať približne pol roka.

Spoločnosť Tesco vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 60 obchodov, z toho päť obchodných domov, 41 hypermarketov a 14 supermarketov. Firma prevádzkuje aj 14 čerpacích staníc. Od roku 2005 poskytuje Tesco servis zákazníkom prostredníctvom distribučného centra v Beckove a vlani otvorilo ďalší sklad pri Senci so zameraním na textil nielen pre Slovensko, ale pre všetky Tesco obchody v strednej Európe. Distribučné centrá prevádzkuje Tesco aj v Prešove a Gáni. Momentálne firma zamestnáva vyše 8 300 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu