Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Benzín aj nafta by mali od utorka zlacnieť

BRATISLAVA - Motoristi by mali od utorka zaplatiť za pohonné hmoty menej. Cena litra nafty by mala klesnúť o 70 halierov (2,3 centu), benzín má zlacnieť o 50 halierov (1,7 centu).

Napísali to dnes internetové portály natankuj.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien motorových palív.

"Zlacňovanie je dôsledkom vývoja na svetových trhoch, kde pokles cien ropy stiahol so sebou aj ceny pohonných látok na burze v Rotterdame," napísal portál natankuj.sk. Pokiaľ sa ohlásené zlacnenie nafty potvrdí, jej priemerná cena klesne na zhruba 43,50 Sk za liter (1,44 eura). Za liter najpoužívanejšieho benzínu s oktánovým číslom 95 by mali motoristi platiť 40,60 korún (1,35 eura).

"Ak sa vývoj cien ropy udrží na zostupnej krivke, je veľmi reálne, že aj o týždeň ceny pohonných hmôt na Slovensku klesnú," odhadol portál natankuj.sk. Priemerná cena 95-oktánových benzínov by sa tak mohla dostať pod hranicu 40 korún za liter (1,33 eura) a priemerná cena nafty k 42 korunám za liter (1,39 eura).

Ceny benzínov a nafty v posledných mesiacoch rástli, zlacňovať začali pred dvoma týždňami. Oproti začiatku roka sú však benzíny drahšie o zhruba 1,80 koruny za liter (šesť centov) a nafta o zhruba 2,90 koruny (9,6 centu).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu