Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislava: Stovka motorkárov protestovala proti cenám benzínu

Bratislava - Približne stovka motorkárov dnes v Bratislave protestovala proti rastu cien benzínu. Od vlády žiadali zníženie dane na pohonné hmoty, čo kabinet Roberta Fica odmieta.

Informovali o tom dnes viaceré médiá. "Spotrebná daň pri palivách je pri tých malých platoch, ktoré máme, dosť vysoká," povedal televízii TA3 organizátor protestu Jaroslav Ježek. Motorkári protestovali na hromadnej jazde z Petržalky do centra hlavného mesta. Svoje požiadavky zdôrazňovali trúbením klaksónov či zvukom silných motorov.

Vodiči na Slovensku tankujú benzíny v porovnaní so začiatkom roka o takmer tri koruny za liter drahšie. Cena najpredávanejšieho benzínu s oktánovým číslom 95 podľa portálu natankuj.sk na prelome júna a júla stúpla v priemere na 41,50 korún za liter.

Opozícia chcela v júni spotrebné dane na benzín a naftu v parlamente znížiť. Vládni poslanci s tým však nesúhlasili, hoci premiér Robert Fico ešte ako opozičný politik pred niekoľkými rokmi sám prišiel s rovnakým návrhom. Koalícia sa priklonila k tomu, aby vyššie príjmy z daní v rozpočte rozdelila na sociálne programy.

Zástupcovia vlády aj dnes potvrdili, že zníženie daní nechystajú. "Motorka je, ja som to vždy bral tak, ako nejaký luxusný nadštandard. Čiže z tohto pohľadu to asi nie je úplne najvhodnejšie," komentoval protest minister financií Ján Počiatek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu