Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ZSSK Slovensko plánuje výmenu zdroja energie vo vozňoch

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK Slovensko), a.s. plánuje za náhradu pôvodného centrálneho zdroja energie v deviatich osobných lôžkových vozňoch zaplatiť predbežne 31,5 mil. Sk bez dane z pridanej hodnoty.

Demontáž pôvodného, dodanie a montáž nového centrálneho zdroja energie vrátane vykonania funkčných skúšok má trvať rok a päť mesiacov. Lehota pre požiadanie súťažných podkladov uplynie 22. apríla o polnoci, uchádzači musia potvrdiť záujem o účasť v užšej súťaži do 30. apríla. Vyhlasovateľ súťaže ich následne vyzve, aby svoj záujem opätovne potvrdili do 22. mája 2008. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena.

Záujemcovia musia okrem iných podmienok predložiť výkaz ziskov a strát alebo výkaz o príjmoch a výdavkoch za roky 2005 až 2007, ako aj obrat, ktorý sa viaže sa k predmetu uvedenej zákazky v uplynulom trojročnom období. Najmenej 15 mil. Sk z obratu za kalendárny rok musí pritom pochádzať z rovnakej alebo podobnej činnosti ako je obsah zákazky.

Spoločnosť ZSSK Slovensko, a.s., ktorá zabezpečuje osobnú železničnú dopravu, sa zaviazala v roku 2008 zrealizovať 31,9 mil. vlakových kilometrov (vlkm). Produktívne výkony majú z toho tvoriť 31,5 mil. vlkm. Agentúru SITA o tom informoval hovorca ministerstva dopravy Marián Jánošík v súvislosti s podpísaním zmluvy o výkonoch vo verejnom záujme na roky 2008 až 2010 medzi rezortom dopravy a ZSSK Slovensko.

Štát má na výkony vo verejnom záujme v železničnej osobnej doprave v tomto roku poskytnúť spoločnosti dotáciu vo výške 5 mld. Sk na základe štátneho rozpočtu pre rok 2008. Osobný železničný dopravca potrebuje na pokrytie plánovanej straty v tomto roku v objeme 5,4 mld. Sk ešte ďalších 400 mil. Sk. Tie buď poskytne štát v priebehu roka, alebo si ZSSK Slovensko bude musieť vziať úver vo výške chýbajúcich zdrojov na vyrovnanie straty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu