Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Takmer polovica daňových subjektov si nechala priznanie na posledný deň!

BRATISLAVA - Podľa údajov Daňového riaditeľstva (DR) SR, daňové subjekty podali k ránu 31. marca spolu 508 706 daňových priznaní k dani z príjmov za minulý rok, čo z vlaňajšieho počtu podaných priznaní predstavuje 55 %.

Oproti piatku minulého týždňa, tak ich počet stúpol o viac ako 73 tisíc. Podľa hovorkyne DR SR sú údaje informatívne, pričom 8 až 10 % podaných daňových priznaní čaká ešte na skenovanie. Z celkového počtu pritom právnické osoby podali 43 797 daňových priznaní. Fyzické osoby podali 223 727 daňových priznaní typu A a 241 182 daňových priznaní typu B.

Pondelok 31. marec je posledným termínom na podanie daňového priznania pre daňovníkov, ktorých zdaniteľné príjmy v minulom roku presiahli 47 808 Sk (1 466 €). Daňové priznanie je povinný podať aj daňovník, ktorý mal v minulom roku len príjmy zo závislej činnosti a nepožiadal zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov, alebo ak mal príjem zo závislej činnosti od viacerých zamestnávateľov a zamestnávateľovi, ktorý mu vykonal ročné zúčtovanie, nepredložil požadované doklady od každého zamestnávateľa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu