Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Eurodotácie: Chyby v žiadosti vás môžu pripraviť o milióny!

Experti MVRR SR v týchto dňoch kontrolujú správnosť žiadostí.
Experti MVRR SR v týchto dňoch kontrolujú správnosť žiadostí.

BRATISLAVA - Zatiaľ ani jednu zo žiadostí z prvej výzvy o pridelenie eurodotácií na rozvoj vzdelávania neschválili! Nemali totiž splnené všetky potrebné náležitosti.

Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR (MVRR SR) zaviedlo nový systém a v spolupráci so záujemcami môžu menšie nedostatky rýchlo odstrániť. Žiadatelia majú na doplnenie a opravu sedem dní. Prvá výzva už prebehla a od 11. februára 2008 majú žiadatelia možnosť osobne predkladať svoje žiadosti na MVRR SR v hodnotiacich kolách. V prvý deň však ani jedna zo šiestich žiadostí nespĺňala všetky kritériá! „Niektoré nákresy boli načrtnuté len rukou a na nich naznačené okná, ktoré treba vymeniť.

Iný žiadateľ už mal napríklad vybranú aj firmu, ale bez toho, aby prebehol jej výber verejným obstarávaním, čo je jedna z podmienok pridelenia dotácie. Našťastie, situácia sa na druhý deň zlepšila a verím, že pozitívny trend bude pokračovať,“ povedal minister výstavby a regionálneho rozvoja Ing. Marian Janušek. Dobrá správa je, že žiadatelia nemusia byť v časovom strese ako v minulosti. Ak totiž nestihnú termín podania žiadosti na začiatku roka, radšej by ju mali dopracovať a podať ju v ďalšom kole kvalitnejšiu. Musí spĺňať všetky stanovené podmienky MVRR SR. V prvom kole bol určený počet 54 žiadateľov, ktorí sa mohli zaregistrovať. Nie všetci sa však do tejto kvóty zmestili. Musia si tak počkať na ďalšie kolo registrácie, ktoré je plánované v polovici marca. Zaregistrovať bude možné 300 až 350 žiadostí. Proces sa tým trochu spomalí, ale na MVRR SR očakávajú ich vyššiu kvalitu.

SEDEM DNÍ NA OPRAVU
Žiadatelia v hodnotiacich kolách predkladajú žiadosti osobne na MVRR SR. Výhoda nového systému je, že žiadatelia môžu do siedmich dní chýbajúce dokumenty doplniť a prípadné nezrovnalosti opraviť. Časť z nich to však aj tak nestihne. Do procesu odborného hodnotenia sa preto dostanú kvalitnejšie žiadosti s vyššou šancou na pridelenie dotácie. Ak by sa posudzovali starým spôsobom, boli by pre chyby automaticky zamietnuté.

NAJČASTEJŠIE NEDOSTATKY
1. Chýbajúce listy vlastníctva a stavebné povolenia.
2. Neúplne vyplnené formuláre.
3. Nedostatočne podrobná projektová dokumentácia a rozpočet.

Tu nájdete všetky informácie
www.build.gov.sk
www.ropka.sk
www.nsrr.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu