Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováci chcú viac na vzdelávanie a stravu!

Viac príležitostí na vzdelávanie by uvítalo až 73% Slovákov. Zobraziť galériu (2)
Viac príležitostí na vzdelávanie by uvítalo až 73% Slovákov.

BRATISLAVA - Málo peňazí na získavanie ďalšieho vzdelania a jedlo! Toto trápi slovenských zamestnancov najviac. Z najnovšieho prieskumu vyplynulo, že by uvítali viac príležitostí na vzdelávanie, ale aj väčší príspevok na stravu. Až 43 percent si pritom myslí, že šéfovia tieto požiadavky možno budú riešiť, no ich priorita to nie je.

Takmer tri štvrtiny slovenských zamestnancov (73 %) uviedli, že od zamestnávateľa očakávajú zlepšenie podmienok a viac príležitostí na vzdelávanie. Najviac by zmenu k lepšiemu uvítali tí, ktorí sú zamestnaní v sektoroch bankovníctvo, fi nančníctvo, poisťovníctvo a telekomunikácie.

Okrem učenia zamestnancov trápi aj malý príspevok na stravovanie. Viac peňazí by uvítalo až 70 % pracovníkov, aj keď je to nad rámec zákona. Zo zákona je zamestnávateľ povinný vyplácať 55 % z celkovej hodnoty gastrolístka nA jeden odpracovaný deň. Ostatná suma sa rozloží medzi zamestnanca (cca 36 %) a príspevok zo sociálneho fondu (cca 9 %). Najnespokojnejší s výškou príspevku na stravu sú pracovníci v energetike, stavebníctve, priemysle a maloobchode.

AKO JE TO VO SVETE

Takmer vo všetkých krajinách, kde sa prieskum uskutočnil, zamestnanci uviedli, že očakávajú najmä viac príležitostí na ďalšie vzdelávanie. Medzi nimi boli Francúzi a Taliani (61 percent), ale aj Španieli (59 percent). Z našich českých susedov sa chce učiť až 33 percent pracujúcich.

Dajú nám zamestnávatelia viac?

Slováci chcú viac na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu