Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Goodman postaví pri Senci logistický park za 2 mld.Sk

BRATISLAVA - Britská realitná skupina Goodman podľa denníka Pravda postaví pri Senci logistické centrum za vyše dve miliardy korún. Centrum s rozlohou 31 hektárov, kde by mohlo nájsť prácu 2000 ľudí, zaberie severnú časť najväčšieho logistického parku v krajine.

Stavba logistického centra sa začne vo februári budúceho roka, dokončená by mala byť v roku 2010, poznamenala Pravda. Dodala, že nájomcami v areáli sa majú stať napríklad logistická spoločnosť Hopi či predajca elektroniky Datart. Areál bude susediť s distribučným centrom logistickej firmy Gebrüder Weiss.

Na celý logistický park mesto Senec vyčlenilo 386 hektárov. "Z toho investori alebo developeri už kúpili 80 percent. Zvyšok je poľnohospodárska pôda, kde sa ešte ukončujú rokovania o predaji," povedal primátor Senca Karol Kvál.

Celý park, kde v súčasnosti sídli 15 až 20 firiem, bude podľa neho zaplnený v priebehu piatich rokov a prácu by v ňom malo nájsť 3500 až 4000 ľudí. Mesto naň získalo príspevok z eurofondov vo výške 1,4 miliardy Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu