Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

O Kechnec vraj automobilky majú stále záujem

Starosta Kechneca Jozef Konkoly
Starosta Kechneca Jozef Konkoly

KOŠICE - O investíciu v priemyselnom parku Kechnec pri Košiciach majú niektoré svetové automobilky stále záujem. Povedal to starosta Kechneca Jozef Konkoly.

Príchod väčšej spoločnosti do parku však podľa neho v blízkom čase nie je reálny. Priame rokovania s automobilovým výrobcom v súčasnosti nevedie vládna investičná agentúra SARIO.

"Je to dlhodobý horizont, tie rokovania nenabrali reálne kontúry," uviedol Konkoly. Podľa neho si však podmienky v parku zisťovalo viacero svetových výrobcov, ich mená však Konkoly nechcel upresniť. V minulosti sa priemyselný park pokúšal získať investíciu spoločnosti MAN, v médiách sa objavili aj informácie o záujme americkej automobilky Ford. Nemecký výrobca nákladných automobilov MAN však napokon pre svoj nový závod vybral Poľsko. Prevodovky v Kechneci vyrába spoločný podnik Getrag Ford Transmissions.

Rokovania s výrobcami automobilov zatiaľ nevedie agentúra SARIO. "Najviac projektov máme pre Košický kraj, sú medzi nimi aj väčšie projekty. Nerokujeme však s automobilkou," povedala ČTK hovorkyňa agentúry Jana Murínová. O Slovensko majú podľa nej záujem dodávatelia pre automobilový priemysel. Prípadná väčšia investícia by podľa Murínovej smerovala práve na východné Slovensko, najmä pre nedostatok pracovnej sily na západe krajiny.

Podľa Konkolyho priemyselný park v Kechneci, v ktorom sa doteraz usídlilo 11 spoločností, má stále dosť priestoru pre väčšieho investora. Priemyselný park Kechnec má celkovú rozlohu 332 hektárov. Pričlenením ďalšieho územia by sa park mohol zväčšiť na vyše 1000 hektárov. Park má navyše pripravenú dobrú technickú infraštruktúru. Priamo v priemyselnom parku dnes pracuje 1500 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu