Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Telefónica O2 sa zapojila do boja o zákazníkov lacnými hovormi

BRATISLAVA - Najmenší mobilný operátor na Slovensku Telefónica O2 sa zapojil do konkurenčného boja o zákazníkov ponukou akciových paušálnych programov s hovormi do všetkých sietí za korunu za minútu počas celého dňa.

Táto tarifa je nižšia než prepojovacie poplatky, ktoré spoločnosť platí konkurenčným operátorom Orange a T-Mobile za hovory do ich sietí. Tí ponúkajú v súčasnosti drahšie telefonovanie, v minulosti však predávali programy s bezplatnými hovormi do vlastných sietí.

Podmienkou využívania akciových cien Telefóniky O2 je podpis viazanosti na jeden alebo dva roky, následne budú môcť klienti lacnejšie volať šesť až 24 mesiacov. Nižšie ceny však budú platiť len po prevolaní predplatených minút. Hovory za korunu sú obmedzené na 1000 minút na mesiac, potom im bude spoločnosť účtovať vyššie tarify.

Korunová cena hovoru je výrazne nižšia, než platí Telefónica O2 za prepojenie do inej mobilnej siete. Tieto poplatky pre spoločnosti T-Mobile a Orange dosahujú vrátane dane z pridanej hodnoty 4,40 až 4,60 koruny za minútu hovoru.

V ponuke paušálov Telefóniky O2 sú štyri programy so 70 až 400 voľnými minútami, ktoré vyjdú vrátane DPH 420 až 1600 korún mesačne. Ponuka konkurenčných spoločností je širšia a v niektorých prípadoch obsahuje už v základnej cene okrem predplatených minút napríklad aj ďalšie voľné hovory počas víkendov alebo obmedzený počet textových či obrazových správ.

Najmenší operátor tiež upraví svojim klientom faktúry, pokiaľ prevolajú viac alebo menej minút, než si objednali. Ak nevyužijú celý paušál, spoločnosť im časť poplatku vráti. V prípade, že všetky voľné minúty pretelefonujú a dostanú sa aj nad úroveň ďalšieho paušálu, Telefónica O2 im bude účtovať sadzbu vyššieho programu. Konkurencia zatiaľ podobnú službu neponúka.

Telefónica O2 vstúpila na slovenský trh vo februári, keď predstavila telefonovanie prostredníctvom predplatených kariet. V júni uviedla na trh fakturované programy bez potreby uzatvárať zmluvy. Spoločnosť mala koncom júna 455.000 registrovaných zákazníkov. Najväčší mobilný operátor v krajine Orange mal na konci polroka 3,02 milióna klientov. Ďalší konkurent T-Mobile vykázal v závere júna 2,23 milióna zákazníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu