Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Orange spustil prevádzku aj na pevných linkách

BRATISLAVA - Približne 200 000 domácnosti v 11 mestách na Slovensku bude napojených na najmodernejšiu pevnú telekomunikačnú sieť do konca tohto roka. Predpokladá to spoločnosť Orange Slovensko, ktorá ju dnes spustila do komerčnej prevádzky.

Podľa slov generálneho riaditeľa Orange Slovensko Pavla Lančariča ide o technológiu, ktorej základ tvoria optické vlákna ukončené priamo v domácnosti zákazníka. Slovensko, ako zdôraznil, tak má šancu zaradiť sa do konca roka medzi najvyspelejšie krajiny sveta v pomere počtu domácnosti pripojených k optike k celkovému počtu domácností v krajine. Nová technológia umožňuje aj rozšíriť ponuku, a to o balík nových multimediálnych služieb - Fibernet, digitálnu TV a pevnú linku. Všetky tri služby sa zabezpečujú prostredníctvo jednej optickej prípojky.

Fibernet umožňuje najrýchlejšie komerčne dostupné pripojenie na internet pre domácnosti v SR. Zabezpečuje rýchlosť pripojenia až do 60 Mbit/s. Digitálna TV okrem obrazu v digitálnej kvalite umožňuje prístup k množstvu ďalších doplnkových služieb a pevná linka umožní neobmedzené volania s ostatnými účastníkmi služby. Spoločnosť Orange buduje optickú sieť od roku 2001. V súčasnosti predstavuje optická sieť 2 500 kilometrov, pričom sa stále rozširuje. Investície na jej vybudovanie dosiahli zatiaľ 3 miliardy Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu